Denna sidan använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.
Sök produkt
×

Sök produkt!

Välj språk
×

Välj språk

   

Vem är Protega?

Det tar tid att bli erkänd. Det tar ännu längre tid att bli erkänd i sin egen stad, men ibland händer det och när det väl händer innebär det stolthet och stor glädje.

Låt oss ta det från början, för tjugofem år sedan, närmare bestämt 1988, startade Ronny och Wiveca Sabert ett företag som bygger på idén att tillverka produkter som inte bara kunde förebygga brand utan som också kunde reducera skador om och när olyckan var framme. Ronny och Wiveca gjorde det så bra att vi idag är ledande tillverkare av vattenbaserade brandskyddsfärger i Sverige.
Men det fanns även andra med redan tidigt på resan. Björn Wettermark som ansvarade för produktionen är idag teknisk expert och kvalitetsansvarig för brandprovningar internt som externt. Sakta men säkert har företaget utvecklats. Från ett fåtal produkter erbjuder vi idag ett komplett sortiment för produkter inom passivt brandskydd för bärande stål- och träkonstruktioner, såväl som brandsäkra ytskikt för väggar och tak, brandtätnings­system för kabel, rör och ventilationskanaler.

Produktionen sköts av; Jens Westher, Tommy Hemskeerk och Jimmi Kjellberg. Ett gäng med stor entusiasm och många idéer för att vi ständigt skall kunna utveckla produktionsprocessen.

Självklart vill vi som färgtillverkare vara bäst i klassen, inte bara på funktion och kvalitet, utan lika viktigt är att ligga i framkant på miljöområdet. Då vi arbetar med kemikalier anser vi att det kräver extra stort ansvarstagande. Vi vill kunna se våra barnbarn i ögonen och miljötänkandet börjar även bli ett konkurrensmedel som gör att Sverige kan vara med och konkurrera, utan att behöva vara billigast. Vår kemist Emma Nordenberg ansvarar för miljö- och utvecklingsarbetet. Det är ett gediget arbete med forskning och utveckling som ligger bakom våra certifierade system och de miljöbedömningar vi har hos Sunda Hus och Byggvarubedömningen. 

Tillsammans med Sveriges främsta brandskyddsentreprenörer och färg- och byggrossister förser vi marknaden med ett tryggt, snyggt och säkert brandskydd. Arkitekter har omfamnat vårt tänkande. När de tidigare var tvungna att klä in byggnadens ­bärande delar med tung brandisolering, kan man idag rita smäckra byggnader med eleganta synliga bärande konstruktioner av stål eller trä. Referensobjekt som Emporia i Malmö, Swedbanks HQ och pågående Mall of Scandinavia i Stockholm gör att vi nu vågar blicka ut mot nya spännande arkitektoniska byggnader utanför Sverige.

Kontakta oss och det är Elin Andersson som du först möter. Elin är marknadsassistent och hjälper också Wiveca i det dagliga arbetet med ekonomin. Elin ser till att våra kunder är mer än nöjda och får sina leveranser i tid.

Med det här gänget är det inte svårt att driva företaget vidare mot nya utmaningar. Jag har arbetat många år i företaget och på alla tänkbara poster. Min uppgift är att finna nya kunder, nya marknader och se till att vi tillsammans arbetar med ständiga förbättringar.

Min filosofi är enkel - det ska vara roligt att gå till arbetet. Roligt är det när det går bra för företaget och man känner sig delaktig!


Helen Klittbo, VD