Denna sidan använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.
Sök produkt
×

Sök produkt!

SELECT LANGUAGE
×

SELECT LANGUAGE

     

Vem är Protega?

Det kan gå fort att bli känd. Men det tar tid att bli erkänd. Det tar ännu längre tid att bli erkänd i sin hemstad, men ibland händer det och när det väl händer innebär det stolthet och stor glädje. Så kändes det när vi 2017 blev Årets Företagare i Trelleborg. 

Men låt oss ta det från början, närmare bestämt 1988, startade Ronny och Wiveca Sabert ett företag som bygger på idén att tillverka produkter som inte bara kunde förebygga brand utan som också kunde reducera skador om och när olyckan var framme. Ronny och Wiveca gjorde det så bra att vi idag är ledande tillverkare av vattenbaserade brandskyddsfärger i Sverige. Sakta men säkert har företaget utvecklats. Från ett fåtal produkter erbjuder vi idag ett komplett sortiment för produkter inom passivt brandskydd för bärande stål- och träkonstruktioner, såväl som brandsäkra ytskikt för väggar och tak, brandtätningssystem för kabel, rör och ventilationskanaler.

Självklart vill vi som färgtillverkare vara bäst i klassen, inte bara på funktion och kvalitet, utan lika viktigt är att ligga i framkant på miljöområdet. Då vi arbetar med kemikalier anser vi att det kräver extra stort ansvarstagande. Vi vill kunna se våra barnbarn i ögonen och miljötänkandet börjar även bli ett konkurrensmedel som gör att Sverige kan vara med och konkurrera, utan att behöva vara billigast.

Vår kemist Lars-Erik Stridh ansvarar för miljö- och utvecklingsarbetet. Det är ett gediget arbete med forskning och utveckling som ligger bakom våra certifierade system och de miljöbedömningar vi har hos Sunda Hus och Byggvarubedömningen.

Ringer du eller besöker oss är det Monica Jacobsson som du först möter. Hon är ansvarig för vårt backoffice och ser till att våra kunder är mer än nöjda och får sina leveranser i tid.

Björn Holm är vår försäljningschef för Skandinavien. Björn är placerad på vårt säljkontor i Linköping. 

På fältet har vi Adam Bengtsson som är Key Account Manager. Adam besöker, utbildar, är med på mässor och för ut vårt budskap till marknaden och de stora kunderna.

Produktionen sköts av Fredrik Telhag som även är ansvarig för produktionsprocessen och personal. Min uppgift är att finna nya kunder och marknader och se till att vi gemensamt arbetar med ständiga förbättringar.

Vår VD, Dan Klittbo har stor erfarenhet inom export, ledningsarbete, strukturer och processer vilket är värdefullt i den tillväxtfas vi befinner oss i.

Tillsammans med Sveriges främsta brandskyddsentreprenörer och färg- och byggrossister förser vi marknaden med ett tryggt, snyggt och säkert brandskydd. Arkitekter har omfamnat vårt tänkande. När de tidigare var tvungna att klä in byggnadens bärande delar med tung brandisolering, kan man idag rita smäckra byggnader med eleganta synliga bärande konstruktioner av stål eller trä. Referensobjekt som Emporia i Malmö, Swedbanks HQ och Mall of Scandinavia i Stockholm gör att vi nu vågar blicka ut mot nya spännande arkitektoniska byggnader utanför Sverige.

 

Helen Klittbo, Vice VD