Denna sidan använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.
Sök produkt
×

Sök produkt!

SELECT LANGUAGE
×

SELECT LANGUAGE

     

Vem är Protega?

Protega är ett familjeföretag i andra generationen med stor passion för att utveckla brandskyddsprodukter i världsklass. Det gör vi med en familjeanda och en gemenskap där vi alla är stolta över våra produkter.

Vår vision är att vara det naturliga valet för en säker byggnad- mer tid räddar fler liv! 

Men låt oss ta det från början, närmare bestämt 1988, startade Ronny och Wiveca Sabert ett företag som bygger på idén att tillverka produkter som inte bara kunde förebygga brand utan som också kunde reducera skador om och när olyckan var framme. Ronny och Wiveca gjorde det så bra att vi idag är ledande tillverkare av vattenbaserade brandskyddsfärger i Sverige. Sakta men säkert har företaget utvecklats. Från ett fåtal produkter erbjuder vi idag ett komplett sortiment för produkter inom passivt brandskydd för bärande stål- och träkonstruktioner, såväl som brandsäkra ytskikt för väggar och tak, brandtätningssystem för kabel, rör och ventilationskanaler.

Självklart vill vi som tillverkare av brandskyddsprodukter vara bäst i klassen, inte bara på funktion och kvalitet, utan lika viktigt är att ligga i framkant på miljöområdet. Vi är transprenta, ärliga och vårt arbete är långsigtigt med hållbara produkter.

Vår kemist Lars-Erik Stridh ansvarar för miljö- och utvecklingsarbetet. Det är ett gediget arbete med forskning och utveckling som ligger bakom våra certifierade system. Våra interna och externa provningar ansvarar Björn Wettermark för. Björn har varit med från allra första början och vi är stolta över att ha så stor kunskap och erfarenhet i företaget.

Ringer du eller besöker oss är det Monica Jacobsson som du först möter. Hon är ansvarig för vårt backoffice och ser till att våra kunder är mer än nöjda och får sina leveranser i tid.

Björn Holm är vår försäljningschef för Skandinavien. Björn är placerad på vårt säljkontor i Linköping. 

På fältet har vi Adam Bengtsson som är Key Account Manager. Adam besöker, utbildar, är med på mässor och för ut vårt budskap till marknaden och de stora kunderna.

Produktionen sköts av Fredrik Telhag som även är ansvarig för produktionsprocessen och personal. Min uppgift är att finna nya kunder och marknader och se till att vi gemensamt arbetar med ständiga förbättringar.

Vår VD, Dan Klittbo har stor erfarenhet inom export, ledningsarbete, strukturer och processer vilket är värdefullt i den tillväxtfas vi befinner oss i.

Tillsammans med Sveriges främsta brandskyddsentreprenörer och färg- och byggrossister förser vi marknaden med ett tryggt, snyggt och säkert brandskydd. 

 

Helen Klittbo, Vice VD, marknadschef och ägare tillsammans med Dan Klittbo