Denna sidan använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.
Sök produkt
×

Sök produkt!

SELECT LANGUAGE
×

SELECT LANGUAGE

     

Tänk tryggt, tänk grönt, tänk Ecomastic!

2020-07-01

I vårt gröna brandtätningssystem ECOMASTIC för kabel, rör och ventilationskanaler ger vi fler möjligheter.

Vill du arbeta med fog eller färg? Vi har båda alternativen för att fästa brandskivan. Färgen används även som utmålning vid högre brandklasser som EI90-EI120. Utmålningen görs för att fördröja värmespridning. Andra alternativ skulle kunna vara att montera en obehandlad tredje isolerskiva i öppningens mitt eller att fästa skivan med metallskruvar utanpå öppningen för att därmed förlänga avståndet och fördröja värmespridningen. Då vi sett att dessa båda alternativ är mer tidskrävande, har vi valt utmålning med brandskyddsfärg. De som gått vår brandtätningsutbildning har även sett fördelen med att använda brandskyddsfärgen som klister när brandskivan ska fästas i öppningen. Enkelt, smidigt och kostnadseffektivt. Vår brandskyddsfärg Ecomastic 5FR finns i tre storlekar 1Kg, 5kg och 12,5 kg.

Vill du inte använda brandskyddsfärg klarar du de flesta EI60 brandtätningar med endast vår brandfog och brandskiva Ecomastic. Den gröna färgkoden, som nu även finns på brandskivans emballage gör det lätt för dig att använda rätt produkter till rätt ändamål.

Naturligtvis är alla produkterna i Ecomastic-systemet bedömda av Sunda Hus, Byggvarubedömningen och har Svanen intyg. Vi kan stolt säga att både Ecomastic fog och brandskyddsfärg har bästa miljöbedömning. Detta gör att de ofta rekomenderas vid byggnader med höga miljökrav som ex, Miljöbyggnad Guld.

Det naturliga valet, helt enkelt vid hållbart byggande!

Exempel på Ecomastic EI60 tätningar utan utmålning:

  •           Buntade kablar max Ø21mm, max. ytterdiameter Ø100mm
  •           Liten skärmad Ø21mm
  •           Medium skärmad Ø61mm 4*185/95
  •           Stor skärmad kabel ≤ 80mm
  •           Installationskabel 5*2,5mm² enkel eller i bunt (12)
  •    Upp till öppning 1200*1200mm