Denna sidan använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.
Sök produkt
×

Sök produkt!

SELECT LANGUAGE
×

SELECT LANGUAGE

     
Sprutapplicering
Kan man sprutapplicera Novatherm 1FR?
Absolut, se till att färgen är rumstempererad, rör om väl, värmepaket på färgsprutan minskar sprutdimman och ger en bättre sprutbild. Lämpliga airlessprutor är t.ex. Graco Mark VII eller Wagner Prospray 3.29.
Andningsskydd
Vad skall jag använda för andningsskydd vid målning med Top 1FR?
Du skall använda en halvmask med A1 eller A2 filter mot organiska föreningar med en kokpunkt över 65°C.
Rätt appliceringsmängd
Hur säkerställer man att rätt mängd brandskyddsfärg applicerats vid målning av ytskikt på trä- eller gipsunderlag?
Med hjälp av en våtfilmskam mäter man den våta filmen. För Novatherm 1FR gäller följande värden: 300g/m² = 230µm våtskikt, för Novatherm 2FR: 400g/m² = 305µm våtskikt och för Protega Wood-S: 300g/m² = 230µm våtskikt.
Våtfilmskam
Var får man tag i en våtfilmskam?
Protega har en aluminiumkam med mätområde från 25µm - 3000µm.
Rengöring
Vid ommålning av tidigare målade ytor, måste man rengöra ytan först?
Alla ytor skall rengöras från damm och annan löst sittande smuts, torka av med svamp och ljummet vatten, om behov finns tvättas ytan med målartvätt, följ tillverkarens instruktioner.
Applicering av täckfärg
Skall man tänka på något särskilt vid applicering av Topcoat W?
Om Topcoat W är pigmenterad rekommenderas att man applicerar ett första tunnare skikt som får torka, därefter appliceras resterande mängd, undvik att efterrolla på redan applicerad yta.
Munstycken
Vilka storlekar på munstycken rekommenderar ni?
Beroende på vad som skall appliceras kan man använda munstycksstorlekar från 0,013"-0,025", mindre munstycke ger ett slätare slutresultat. Sprutvinkeln väljs utifrån ytan som skall appliceras.

Rubrik

Meddelande

CAPTCHA Image

Skriv in texten i bilden i fältet nedan. Denna är till för vi inte ska få skräpinlägg. Kan du inte läsa vad som står där klicka på länken nedan för att skapa en ny.
Ny bild